Checklist: hou het thuis veilig als u weg bent

7 handige tips om inbrekers te vermijden.

Net voor we op vakantie vertrekken, nog even in alle haast de koffers pakken, dat is het moment waarop we grote kans lopen om de meest simpele zaken uit het oog te verliezen. Maar als u uw huis veilig wil achterlaten, worden deze details wel belangrijk. Bewaar deze checklist of druk hem af en hou hem bij de hand. Dan kunt u met een gerust hart vertrekken.

1.Zorg ervoor dat u geen post krijgt

Of vraag een vriend of familielid om de berg post uit de brievenbus te halen voor die zich opstapelt, want een volle brievenbus geeft een duidelijk signaal dat er niemand thuis is.

2. Post geen informatie op sociale netwerken waardoor mogelijke dieven weten dat uw huis leeg is

Controleer uw privacy-instellingen... of wacht met het uploaden van foto's tot u terug bent!

3.Laat de gordijnen of rolluiken zoals wanneer u zou doen als u thuis bent

U kunt ook automatische timers gebruiken voor het licht, zodat het lijkt alsof er iemand thuis is. Als u tijdens de zomermaanden voor lange tijd weggaat, vraag dan iemand om het gras te maaien. En gaat u op vakantie in de winter, vraag dan iemand de sneeuw op de oprit te ruimen.

4.Neem foto's van uw bezittingen en maak een digitale inventaris van uw huis met foto's en scans van aankoopbewijzen

4.Neem foto's van uw bezittingen en maak een digitale inventaris van uw huis met foto's en scans van aankoopbewijzen

Op die manier kunt u bewijzen dat u de goederen die u bezit, ook hebt gekocht als er iets mee gebeurt. Bewaar deze inventaris op een veilige plek, bijvoorbeeld in de cloud of op een harde schijf die niet in uw huis ligt.

5.Zeg tegen de beheerder van uw alarmsysteem dat u een tijdje weg bent

En pas de contactgegevens aan die zij moeten gebruiken als het alarm afgaat.

6.Haal de reservesleutel weg van onder de mat

Dat wordt makkelijk vergeten: neem alle reservesleutels die u ergens in de buurt van uw huis verborgen hebt weg. Denkt u dat ze die toch niet zullen vinden? Als ze onder een deurmat of in een valse steen zitten, bent u zeker niet de eerste die op dat idee is gekomen en professionele dieven weten waar ze moeten zoeken.

7.Wandel eens rond uw huis en controleer elke deur en elk raam en voer ten slotte deze laatste controles  uit ... Vervang indien nodig uw deursloten voor u vertrekt en vergrendel uw ramen door houten pluggen in de rails te steken.

AXA Born to protect
Tips en nieuws om elk aspect van uw leven beter te  beschermen.